4 november 2021

Ekologiskt och prisvärt vin i klassisk stil med lagringspotential (alkoholinformation)

VINTIPS

Ricossa Barbaresco Organic 2018

Ekologiskt och prisvärt vin i klassisk stil med lagringspotential

Ytterligare ett eko-certifierat vin från Ricossa, den här gången i form av en elegant Barbaresco. De ekologiskt odlade nebbiolo-druvorna växer i kalkrik jordmån där mineraliteten kompletterar de röda bärtonerna alldeles utmärkt. 2018 var en varm årgång i Piemonte men här har värmen bidragit till att runda av tanninerna i druvorna samtidig som syran ligger kvar på en bra nivå.

Ricossa Barbaresco är gjort på 100% nebbiolodruvor och har lagrats i tre år; ett år på franska ekfat och de återstående två på ståltank. Vinet är elegant med en typiskt utsökt parfymerad doft. Smaken är intensiv, välbalanserad och sammetslen med toner av röda bär, mogna hallon, körsbär, viol, kanel, lakrits, te och mineral. Eftersmaken är lång och komplex. Vinet är klart att drickas nu men det går även bra att lagra i ytterligare 10-15 år för den som vill.

Ricossa Barbaresco passar perfekt till smakrika svamprätter, färsk pasta och klassisk italiensk mat som exempelvis vildsvinsragu.

TILL PRODUKT

Ricossa Barbaresco Organic 2018

Italien, Piemonte
Volym 750 ml
Alkoholhalt 14%
Artikelnummer 78143
159 kr

FYLLIGHET

STRÄVHET

FRUKTSMAK

Rekommenderat recept

Pappardelle med vildsvinsragu

70 min

Enkel att tillaga

4 / 5

Ingredienser

För fyra personer

Gul lök 50 g
Stjälkselleri 40 g
Morot 50 g
Vitlök 1 klyfta
Olivolja 1 msk
Lagerblad 2 st
Rosmarin 1 kvist
Vildsvinsfärs 500 g
Rött vin 0.5 dl
Tomatpuré 375 g
Viltfond 1 msk
Pappardelle 4 portioner
Svartpeppar 1 nypa
Salt 1 nypa

Instruktioner

Gör såhär:

Steg 1: Finhacka alla grönsakerna förutom vitlöken (den ska vara hel).

Steg 2: Värm olivolja i en kastrull. Häll i grönsakerna, den hela vitlöken, lagerblad och rosmarin. Låt stekas på medelvärme i ca 5-7 minuter.

Steg 3: Tillsätt nu vildsvinsfärsen i kastrullen med de stekta grönsakerna och rör om tills köttet är genomstekt.

Steg 4: Addera det röda vinet, tomatpuré och viltfond. Smaka av med salt och peppar. Rör om tills allt har blandats och låt det hela gå på svag värme i ca 1 timme. Kolla då och då så att det inte bränns i botten. Känns såsen torr, addera lite grönsaksbuljong.

Steg 5: Koka pasta al dente i lättsaltat vatten.

Steg 6: Ta bort hela vitlöken och rosmarinkvisten ur ragun.

Steg 7: Servera pastan med ragun och riv eventuellt över parmesanost.

Smaklig Måltid!

TILL SYSTEMBOLAGET
Footer top
Vinbanken
SB Online AB
Address: BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrevet av Receptkort? Avregistrera dig här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar