15 augusti 2021

PRISSÄNKT höghöjds-Cabernet från hyllad producent! - Vininformation

Hyllat vin från en av Sydamerikas bästa producenter
Nu prissänkt med 30%
Catena Zapata, som av Drinks International blev utsett till världens mest beundrade vinmärke under fjolåret, är familjevingården som är känd som en av Sydamerikas bästa producenter och i synnerhet för sina höghöjdsviner. Druvor från hög höjd har visat sig ha den positiva effekten att producera mer antioxidanter än druvor som inte gör det* och Catena Cabernet Sauvignon kommer från vingårdar som ligger på uppemot hela 1100 meter över havet.

Catena Cabernet Sauvignon kommer från druvor som noga valts ut från fyra av Catenas höghöjdsvingårdar i Mendoza. Druvorna skördas för hand och får därefter spontanjäsa med hjälp av sin naturliga vildjäst under cirka två veckor. Vinet får därefter macerera, även kallat laka ur färg och smak ur druvorna, under ytterligare tre veckor för att till sist lagras på ekfat under 12 månader.

Årgång 2019 gav mindre men intensivare frukt än normalt på grund av den kalla temperaturen och torra sommaren (20-60% mindre nederbörd än normalt). Den intensiva frukten kommer att visa sig fint i det här vinet och syran och tanninerna som balanserar upp frukten visar på god lagringspotential.

Vinet är fylligt, men samtidigt friskt och fruktigt med en intensiv smak av svarta vinbär, björnbär, örter och fat. Vinet har en balanserad tanninstruktur, lång eftersmak och kan lagras i flera år men även avnjutas redan nu. Det passar mycket bra till en fin köttbit, en bit god hårdost, mustiga grytor som också kan vara vegetariska men kanske allra bäst att avnjutas på egen hand.

FYND!

"Klart bra för pengen, med härlig svart svartvinbärsfrukt och kryddighet" - Allt om vin nr 4, 2021
Catena Cabernet Sauvignon
Producent: Bodega Catena Zapata
Ursprung: Cuyo
Årgång: 2019
Artikelnummer: 72439
Alkoholhalt: 13.5 %
Volym: 750 ml
Pris: 119 kr
Importör: Wine Affair Scandinavia AB
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar