13 augusti 2021

Nyhet! Skogens konung från Côtes du Rhône - Le Grand Roi med toner av mörka bär, lakrits, lagerblad och en lätt pepprighet - vininformation

Le Grand Roi Côtes du Rhône
Smakrik nyhet i klimatsmart förpackning!

Rhônedalen behöver ingen närmare presentation utan är ju som bekant en av Frankrikes om inte en av världens bästa adresser för vin. Här planterade den romerska hären druvor redan 500 år före Kristus på sitt härnadståg norrut och här låg en gång i tiden påvens exilslott på 1300-talet. Rhônedalens vin toppar många vinkännares önskelista och här har druvorna Grenache och Syrah sin självklara hemmaplan. Därför är det en stor glädje för oss att presentera en ny kung från detta strålande ursprung.

Matvänlig och sällskaplig

Le Grand Roi är ett vin som målar med bred pensel i varma färger. Doften är tät med toner av mörka bär, lakrits, lagerblad och en lätt pepprighet. I munnen struktur och kraft men med bibehållen harmoni och balanserad syra som ger en matvänlig svans. Vi väljer att njuta vinet svalt till grillat, fredagspizzan eller som sällskaplig skål på altan och balkong.

En annorlunda vinmakare av det rätta virket!
Paul Sapin är i grunden en vinhandlare och lite av en nydanare i sin bransch. Med målsättningen att skapa viner med unik och uppskattad karaktär ligger fokuset på att hitta ekologiska druvor av högsta kvalitet och förädla dom enligt alla konstens regler. Redan designen är ett kraftfullt avsteg från den typiska etikett vi är vana vid från regionen och indikerar Paul Sapins inställning till det traditionella.

Där andra vinmakare inriktar sig på specifika vingårdar och sluttningar går Paul Sapin sin egen väg och väljer istället att blanda druvor och ursprung för att skapa ett vin som uppnår sin fulla potential och sin egen speciella stil. Ambitionen resulterar i ett välsmakande pussel från flera områden i Côtes-du-Rhône tappat på miljövänlig PET-flaska.
Le Grand Roi Côtes du Rhône 2020
Producent: Paul Sapin
Druvor: Grenache, Syrah, Mouvedre
Ursprung: Côtes du Rhône
Artikelnummer: 53032
Alkoholhalt: 14 %
Volym: 750 ml
Pris: 89 kr + 1kr pant
Importör: Nigab
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar