23 maj 2021

Prissänkt vit Bourgogne från välkänd Chablis-producent! - Vininformation

Prissänkt vin från La Chablisienne
Modern och nytänkande!
Början av 1920-talet var en svår och utmanande tid för många människor i Europa. Pandemin spanska sjukan hade härjat och första världskriget hade också krävt många offer med män som stupat. Ur denna misär bestämde sig ett antal starka kvinnor i Chablis att samarbeta för att gemensamt kunna fortsätta producera vin. Kooperativet Chablisienne bildades 1923 och anses av många idag vara "världens bästa kooperativ".

Chablisienne består av cirka 300 odlare och tillsammans förfogar man över 25% av vingårdarna i Chablis. Att vara stor ger också möjlighet att kunna erbjuda ett brett sortiment med viner från nästan alla platser och vingårdar i regionen. Chablisienne har sedan starten arbetat målinriktat med att hela tiden förbättra kvaliteten av de viner de producerar. Man har också sedan starten utvecklat nya viner och nu lanseras en serie av viner med en annan etikett.

Kvinnornas hyllning

Som en hyllning till de kvinnor som nästan för exakt 100 år sedan la grunden till Chablisienne får kvinnan och skyddsängeln vara framträdande på etiketten för det nya vinet Bourgogne Chardonnay. Druvorna till vinet kommer från varsamt odlade områden där Chardonnay-druvan fått mogna till perfektion.

Bourgogne Chardonnay 2020 har en frisk och elegant smak med inslag av gröna äpplen, päron, citrus och mineral. Precis som Chablis-vinerna bjuder den på elegans och finess. Vinet passar perfekt till lättare fiskrätter eller skaldjur.

- prissänkt från 159 kr till 119 kr
Bourgogne Chardonnay 2020
Producent: La Chablisienne
Ursprung: Bourgogne
Årgång: 2020
Artikelnummer: 74613
Alkoholhalt: 12.0 %
Volym: 750 ml
Pris: 119 kr
Importör: Wine Affair Scandinavia AB
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar