21 april 2021

En mäktig Champagne till Vinklubbens medlemmar - alkoholinformation

Rosa perfektion!
En roséchampagne som förändrar synen på roséchampagne
Idag har vi nöjet att presentera ett av våra absolut favorithus i Champagne - Charles Heidsieck. En Roséchampagne av yppersta klass, den perfekta presenten till studenten eller när lyxen i vardagen stundar.

Charles Heidsieck representerar en värld av elegans och njutning och kännetecknas för sin höga andel reservviner. De producerar vackert balanserade viner med en förmåga att bevara komplexiteten i vinerna som kommer från ett noggrant precisionsarbete i processen att göra Champagne.

Druvorna kommer från olika lägen som Bouzy, Verzenay, Aÿ och Les Riceys. Den sistnämnda Les Riceys är kanske den by som sticker ut mest då den kalkstensrika kimmeridge-jorden och dess närhet till Bourgogne gör den till en perfekt plats att odla strukturerad och koncentrerad Pinot Noir. 5% av de Pinot Noir druvor som används har vinifierats till ett rött vin och ger Charles Heidsieck Rosé MV sin fantastiska struktur och röda aromatiska frukt. Basårgången är till 80% från den otroliga 2012 som tveklöst är en av de bättre de senaste 40 åren. Basårgången är till 80% från den otroliga 2012 som tveklöst är en av de bättre de senaste 40 åren. De övriga 20% är vin från ännu äldre årgångar, så kallade reservvin, som ger vinet extra kropp och komplexitet.

Det kommer snart att ändras till en yngre basårgång. Så passa på och beställ nu medan den fortfarande har 2012.

Läs recensionen av vår sommelier och ta del av detta erbjudandet på länken nedan.
CHARLES HEIDSIECK ROSÉ MULTI VINTAGE
Producent: Charles Heidsieck
Typ: Mousserande vin
Druvsort: Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier
Artikelnummer: 77426
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Pris: 599 kr
Copyright © 2021 Vinklubben, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar