18 april 2021

Antica Vigna Amarone - lagrad på fat i tre år! - Vininformation

Amarone della Valpolicella Antica Vigna
Lagrad tre år på ekfat!
Amarone är en mycket uppskattad stil av vin och det är lätt att förstå varför. Det är ett kraftfullt rött vin med massor av smak som passar utmärkt till lika smakrika rätter som nu ställs fram på bordet. Till rätter med viltkött, krämig risotto eller ostar med mycket smak, som parmesan eller gorgonzola, passar Amarone strålande.

Antica Vigna Amarone della Valpolicella skapas av familjen Furia som med mer än trettio års erfarenhet driver egendomen Salvaterra i San Pietro in Cariano, i hjärtat av vinregionen Valpolicella. Odlingen sker hållbart med största hänsyn till miljö och natur, vilket närmast är självklart med tanke på namnet SalvaTerra som betyder rädda jorden.

I Antica Vigna finns tre klassiska Amaronedruvor med - Corvina, Corvinone och Rondinella - från fyra olika vingårdar. Druvorna har torkats i minst fyra månader före pressning för att koncentrera doft och smak. Det färdiga vinet har sedan lagrats på stora ekfat i tre år.

Antica Vigna är ett kraftfullt, smakrikt och elegant Amaronevin. Färgen är mörkt rubinröd och doften är avrundad med toner av torkad frukt och kryddor. Smaken är harmonisk med inslag av körsbär, torkade plommon, russin, mörk choklad, nötter och fat.
Amarone della Valpolicella
Antica Vigna
Producent: Salvaterra
Importör: The Wine Agency
Ursprung: Italien
Artikelnummer: 79000
Alkoholhalt: 15 %
Volym: 750 ml
Pris: 239 kr
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar