11 april 2021

Äntligen lanseras ett av Sveriges mest populära viner på box! - Vininformation

Ett av Sveriges mest populära vin -
nu på box!

De flesta känner till L Chardonnay från chablis-producenten Domaine Laroche. Vinet har funnits på flaska sedan 1993 och har blivit ett av de populäraste vinerna i sin prisklass.

L Chardonnay har en druvtypisk karaktär med torr, medelfyllig, fruktig, ren, frisk smak med inslag av gröna och gula äpplen, persika, päron, lime samt örter. Vinet är mycket aptitretande med friska mineraltoner som balanserar den fräscha fruktigheten.

Géraud Blanc, chefsvinmakare Mas La Chevalière, sprudlar av glädje: "Årgång 2020 levererar över förväntan i klassisk Laroche-stil; väldigt fräsch, som en solig vårdag, med en doft av vita blommor, en antydan till anis följt av inslag av gröna och gula äpplen, persika, päron och limezest."

Vinet produceras på Laroche egendom Mas La Chevalière i Languedoc, som köptes 1995. Mas La Chevalière omfattar totalt 45 hektar vinodling som innehåller olika jordmån och mikroklimat. Förutom chardonnay odlar de även blå druvor för sina rödviner. De har ett tydligt miljötänk och jobbar aktivt med innovativa projekt för att effektivisera sin energiförbrukning och minska sitt koldioxidavtryck.
L Chardonnay
Producent: Laroche
Druvsort: Chardonnay
Årgång: 2020
Artikelnummer: 5649
Alkoholhalt: 13%
Volym: 3000 ml
Pris: 269 kr
Importör: Springwine & Spirits AB
Copyright © 2021 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar