Ekologiskt guldmedaljör från Sicilien! Raccolto är ett vin snickrat efter ekologiska principer. Druvsorterna jäser separat i ståltank efter pressningen. Nero d'Avola jäser i 5-6 dagar vid 25° C och sedan lämnas vinet med sitt skal i 2 dagar. Cabernet Sauvignon jäser i 28° C i 6-8 dagar och lämnas med sitt skal i 1-2 dagar. Vinet är gjort på noga utvalda druvor från Sicilien, solens värme på Siciliens vackra vinsluttningar avslöjas i vinets smak. Raccolto är en prisad bag in box med fina utmärkelser, i år vann vinet guldmedalj i den internationella tävlingen för ekologiska viner (International Organic wine award) Vinet har en fruktig och kryddig frisk doft med inslag av plommon, svarta vinbär, lakrits, mörk choklad och fat. Smaken är medelfyllig och välstrukturerad med en lätt kryddig mörk bärfrukt i läcker balans med friska, mjuka syror och diskret fatkaraktär, inslag av lakrits och viol. Vinet är mångsidigt och passar bland annat bra till mustiga pastarätter, örtiga lammracks och soja-marinerad fläskfilé. Finns i 300 butiker |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar