28 augusti 2020

Ekologisk och vegansk nyhet från italienska Valpolicella!- vininformation

Världpremiär för Bollas eko-Valpolicella
Historien om Bolla tog sin början 1883 när restaurangägaren Abele Bolla saknade viner av god kvalitet att servera till gästerna på sina restauranger runt om i Valpolicella. Abele tog saken i egna händer och vinerna blev snabbt populära. Ryktet säger att Frank Sinatra en gång vägrade sätta sig vid middagsbordet om det inte stod en flaska Bolla på bordet.

Även i Sverige är vinerna från Bolla enormt populära med en rad storsäljare och det är därför inte konstigt att de väljer att ha världspremiär sin nya ekologiska Valpolicella i just Sverige.

"På grund av svenskars stora intresse för ekologiska viner kändes det naturligt att ha Sverige som första marknad" säger Bollas vinmakare Christian Zulian.

Inte nog med att vinet är ekologiskt – det är även veganskt, kommer i lättviktsflaska samt har endast tre gram socker per liter. Ett vin man kan dricka med gott samvete, helt enkelt.

Bolla Valpolicella Organic är gjord på de klassiska druvsorterna Corvina, Corvinone och Rondinella och bjuder på insmickrande toner av röda och mörka bär.

Eftersom vinet är både elegant och kraftfullt på samma gång så går det att matcha med de flesta maträtterna – allt från fisk och sallad till smakrika kötträtter. Ett utomordentligt allroundvin, med andra ord.

Bolla Valpolicella Organic
Typ: Rött vin
Druvsort: Corvina, corvinone, rondinella
Artikelnummer: 72991
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Pris: 109kr
Importör: Domaine Wines Sweden AB
Visa mer om vinet

Copyright © 2020 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar