9 augusti 2020

Barone Montalto Passivento - en ekologisk Passivento från Sicilien - vininformation

Ny årgång - Ekologisk Passivento från Sicilien
Detta är en siciliansk passivento, som gjorts på öns stora druva Nero d´Avola. Det har en robust och härlig fyllighet. Vinrankorna växer nära marken för att man ska kunna utnyttja värmen från marken även på nätterna. Efter skörden torkas druvorna utomhus innan de pressas. Druvorna har blivit underbart koncentrerade och bidrar till att vinet blir härligt fylligt och smakrikt. Den nya årgången 2019 bjuder också på en betydligt lägre restsötma, Det gör vinet mer inbjudande och det fungerar strålande till din italienska mat.

Barone Montalto Passivento är ett generöst och fruktigt vin med inslag av mörka bär, fat, sötlakrits, salvia och vanilj.

Sicilien är ett av Italiens historiskt förnämsta vinområden. Dit kom vinkonsten från Grekland under antiken och man har odlat kvalitetsviner sedan dess. Ofta har man hållit sina främsta viner för sig själv och sålt det som blivit över. Barone Montalto är en av kvalitetsproducenterna, som idag exporterar sina viner. Vinet finns på alla Systembolag och du som köpt det tidigare märker att det inte bara är en ny årgång med ändå bättre kvalitet utan etiketten är nyskapad den också.
Barone Montalto Passivento
Producent: Barone Montalto
Ursprung: Italien
Årgång: 2019
Typ: Rött vin
Druvsort: Nero d´ Avola
Artikelnummer: 75416
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 750 ml
Pris: 99 kr
Importör: Independent Wine Company
Visa mer om vinet

Copyright © 2020 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar