25 februari 2022

Lyxiga rätter till en billig peng | Våga testa något nytt | Alkoholinformation

Lyxiga rätter till en billig peng

Dagarna blir bara längre och längre. Trots att vintern fortsatt är pågående så känns det i luften att våren inte är långt bort. Varför då inte, i sann optimistisk anda, våga sig på lite lyxigare rätter som inte kostar en förmögenhet.

Den här veckan har vi samlat några rätter som vi anser är av det lite lyxigare slaget, men som samtidigt är förvånansvärt enkla och billiga att laga. Dessutom har vi plockat fram tre vintips som passar till tacos. Men missa framförallt inte receptet på pilgrimsmusslor. Vi vill även slå ett slag för den delikata desserten semifreddo.

Smaklig spis!
Jordärtskockssoppa med fänkål
Finns det någon godare förrätt än en krämig soppa gjort på jordärtskocka?
Lyxiga mexikanska tacos med nötkött
Varför inte lyxa till med mexikanska tacos gjorda på nötkött och saftiga tillbehör?
Pilgrimsmusslor med brynt hollandaise, rättika och morotssallad
Varför lagar vi inte pilgrimsmusslor oftare? En tanke man slås av varje gång man äter det. Här har vi ett enkelt och lyxigt recept.
Piccata Milanese med ostpanering och krämig tomatsås
Italien är mycket mer än bara pasta och pizza. Norditalien bjuder bland annat på den här delikata rätten som man inte får missa.
Banoffee-paj
Banan, karamelliserad mjölk, digestivekex och vispgrädde. Du hör hur gott det låter, och vi kan lova att det faktiskt är minst så gott.
Semifreddo med hallon
Vi kan inte få nog av italienska desserter. En semifreddo gjort på hallon och sen toppad med pistage kan gott och väl avsluta middagen.
Vin till tacos
Blev du kanske sugen på att laga tacosen i ovanstående recept? Då har vi tagit fram en lista med tre viner som passar till tacokvällen.
Läs mer här
Argentinskt fynd på Systembolaget
Den här veckan är det Excelencia, ett argentinskt vin som är producerat på 1100 meters höjd vid Andernas fot, som sticker ut i Systembolagets tillfälliga sortiment. Vinet är gjort av den franska stjärnvinmakaren Francois Lurton och det är druvan Cabernet Franc som är i fokus. Ett vin som gott och väl kan sparas till sommarens grillkvällar.
Till Systembolaget
Receptkort Sverige AB, Birger Jarlsgatan 58, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt andra tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar