25 februari 2022

Jill Johnsons ekologiska och smakrika box! - Vininformation

Jill Johnsons ekologiska och smakrika box!

Ett rött vin i countryartisten Jill Johnsons egen vinserie Nashville Stories. Det medelfylliga vinet har samma generösa, fruktiga stil som den röda flaskan från U.S.A, men är mer elegant och inte fullt så fylligt. Smaken, i kombination med det större förpackningsformatet, gör det här röda alternativet mångsidigt och lätt att matcha italienska rätter såväl som till BBQ.

Druvblenden består av Montepulciano, Merlot och Sangiovese. De ekologiskt odlade druvorna skördades i september, pressades och fick jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar i 24-25°C under 8-10 dagar. Efter malolaktisk jäsning fick 90% av blenden vila på ståltank och 10% fick ligga på fat under 6-7 månader för att ge det färdiga vinet komplexitet och elegans.

Doften är generös och varm med toner av körsbär, björnbär och en fin kryddighet. Medelfylligt och välbalanserat vin med en finstämd kryddighet och behaglig fruktsötma. Generös och mjuk smak med toner av körsbär och plommon. Lång trevlig avslutning med kryddor, körsbär, vanilj och mjuka tanniner.

Gott till charkuterier, såsom lufttorkad skinka, pasta, risotto, lasagne, grillat nöt- eller fläskkött, smakrika kycklingrätter, hamburgare, pepperoni-och mozarellapizza, lufttorkad skinka och lagrade hårdostar.

Passande rätt med inspiration från både amerikanska södern och Italien som bygger smakbryggan med vinet finns också på länken nedan.

Recept av Niclas Tuomela
Nashville Stories Red Velvet Blend
Ursprung: Italien
Artikelnummer: 55284
Alkoholhalt: 12,5 %
Volym: 3000 ml
Pris: 229 kr
Druva: Sangiovese, Montpulciano, Merlot
Importör: Spring Wine & Spirits AB
Copyright © 2022 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar