Ca' Montini Amarone Classico – lagrad två år på ekfat! En klassisk Amarone med mycket smak och kraft är för många ett självklart val när de vill kosta på sig något extra. Ca´Montini Amarone Classico i den hyllade årgången 2016 är ett kraftfullt vin med komplexa toner av körsbär, russin, mörk choklad, nötter och fat och med en härlig eftersmak. Vinet passar perfekt till smakrika grillrätter av nötkött eller vilt, till en krämig pasta eller till ostar som långlagrad parmesan och smakrik gorgonzola. Druvorna till Ca'Montini Amarone Classico kommer från vingårdar i Valpolicella som ligger norr om staden Verona i regionen Veneto. De skördas för hand och torkas på halmbäddar i ett par månader till de tappat nästan halva sin vikt, vilket gör druvmusten mycket koncentrerad i smak. Skalen får vara med och bidra med smak i nästan en månad innan de avlägsnas. Efter jäsning i ståltankar får vinet vila i hela två år på 225-liters nya och begagnade franska ekfat innan det är färdigt att buteljeras. 2016 var en mycket bra årgång i Valpolicella där druvorna fick den struktur och karaktär som behövs för att skapa klassisk Amarone med kvalitet. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar