14 februari 2020

Succévinet Cuvée Madame rosé utökar familjen! - vininformation


Succévinet Cuvée Madame rosé utökar familjen!


Cuvée Madame rosé har sedan lanseringen på Systembolaget 2012 varit en succé.  Nu får det laxrosa vinet från Provence sällskap i familjen av Cuvée Madame Chardonnay med ursprung från Bourgogne.

Cuvée Madame Chardonnay är ett vitt vin från klassiska regionen Bourgogne i Frankrike, där flera av världens bästa chardonnayviner produceras. Vinet är framtaget tillsammans med vinmakaren Camille Paquet, som med sin bror Mathieu Paquet driver familjeföretaget Famille Paquet och vingården Domaine des Valanges i Bourgogne. Med hjälp av Camilles erfarenhet av att producera utmärkta vita Bourgogneviner har vi skapat ett elegant och välstrukturerat vin i modern stil utan ekfatslagring.

Ljust citrongul färg, doft av citrus och aningen exotisk frukt, samt vita blommor. Smak av gula frukter, såsom citron och gula äpplen tillsammans med välintegrerad mineralitet ger en föraning om ett elegant chardonnayvin. Ett piggt, smakrikt och välstrukturerat vin med friskt avslut.

Vinet är ett perfekt "att ha hemma" vin som lämpar sig lika bra som aperitif som till skaldjur, fisk och lättare rätter av kyckling.
Cuvée Madame Bourgogne Chardonnay
Typ: Vitt vin
Druvsort: Chardonnay
Årgång: 2018
Artikelnummer: 70303
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml
Pris: 119 kr
Importör: Contemporary wines Sweden AB
Visa mer om vinet

Copyright © 2020 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar