7 februari 2020

Nyhet! Biodynamisk rosé med passion för naturen - Vininformation

Nyhet! Biodynamisk rosé med passion för naturen

Leonardo Pizzolo har gjort stor succé med ekologiska viner från sin vingård Valle Reale och är idag en av Italiens främsta ekologiska producenter. Med sitt brinnande intresse för långsiktig hållbarhet har han startat det nya vinprojektet Passione Natura. Nu lanseras nyheten Origine, ett biodynamiskt rosévin som är långsiktigt hållbart såväl miljömässigt, som etiskt och socialt.

Origine är både jäst och lagrat på ståltankar för att bevara den fina fräschören och nyanserna av vilda körsbär, örter och blodgrape. Ett torrt, friskt och fruktigt rosé som passar som aperitif eller till sallader, fisk och kyckling.

"Biodynamiskt och hållbart, ljust, klart och friskt. Hög saliverande syra, ett litet torrt tanningrepp med toner av cherry, liten kryddighet och blodgrapesmak så det gnisslar i käkarna. Origine är ett sprudlande ljusrött vin, en rikt läskande Cerasuolo d'Abruzzo på montepulciano d'abruzzo, uppväxt med naturlig jäst på ståltank."

Per Strömberg Winetable.se 15 januari 2020

Passione Natura är ett skräddarsytt system som omfattar allt från skötsel av vingårdarna, med begränsning av skördeuttag och stopp för kemiska bekämpningsmedel, till själva vinproduktionen, som sker med naturlig jäst och utan justeringar av socker- eller syra eller andra tillsatser. Allt ska vara spårbart in i minsta detalj, här gäller total transparens.

Origine Cerasuolo d'Abruzzo
Producent: Passione Natura
Ursprung: Abruzzerna
Druvsort: Montepulciano
Årgång: 2019
Artikelnummer: 77757
Alkoholhalt: 12,5 %
Volym: 750 ml
Pris: 119 kr

Importör: the wine agency
Visa mer om rosévinet

Copyright © 2020 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar