11 december 2019

Veuve Clicquot Brut Yellow Label - Bara en kvalitet – den bästa! - vininformation

Bara en kvalitet – den bästa!

Ett Champagnehus bedöms oftast på kvaliteten på sin Brut Non Vintage. Det är vid tillverkningen av ett sådant vin som den sanna konsten av Champagne och dess blandning visar sig. Det är ett konstverk och här brilljerar Veuve Clicquot.

Veuve Clicquot Brut Yellow Label reflekterar de superba vingårdarna den kommer ifrån och dess konstanta kvalitet på produkten.

Champagnen är Pinot Noir driven, vilket är väldigt typiskt för just Veuve Clicquot och ger struktur åt drycken. En touch av Meunier rundar smakerna och Chardonnay adderar elegans och finess till drycken. Blandningen tillsammans ger en väldigt elegant och välbalanserad smak som alltid scorar högt vid tester.

Yellow Label (även kallad Gula Änkan) är Veuve Clicquots flaggskepp, ett perfekt uttryck för husets eleganta stil. En torr champagne med härligt skummande bubblor och utmärkt balans mellan de olika druvorna.

Viner är en blend av Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier och huset använder 30-45% reservviner för förhöja intensitet, fyllighet och kontinuitet i champagnen. Vinet lagras på sin jästfällning i 30 månader.

Gyllengul färg med en ljuvlig doft av vit frukt, russin, vanilj och brioche. Balanserad och frisk med god längd och härlig finish.
Veuve Clicquot Brut Yellow Label
Producent: Veuve Clicquot
Ursprung: Frankrike, Champagne
Artikelnummer: 7424
Druvsorter: Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Pris: 429 kr
Importör: Moët Hennessy
Visa mer om champagnen

Copyright © 2019 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar