29 januari 2021

Pinot Grigio Riserva - från prisade italienska Mezzacorona! - Vininformation

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva
Fruktigt och aromatiskt!
I Trentino-Alto Adige vid foten av Dolomiterna skapas några av Italiens mest spännande viner. Sedan 1904 gör producenten Mezzacorona kvalitetsviner på både inhemska och internationella druvor. Mest kända är de för varumärket Rotari, men de skapar även fruktiga och aromatiska viner på druvan Pinot Grigio. Vi presenterar hyllade Mezzacorona Pinot Grigio Riserva!

Mezzacorona är i dag en av de mest betydande producenterna i Trentino och utsågs 2019 till Italiens bästa vinproducent, bland annat för sina Pinot Grigio-viner. Druvorna till Mezzacorona Pinot Grigio Riserva har vuxit i väldränerad jordmån i Zablani, nordöst om byn Mezzocorona som är ett av de mest klassiska områdena för druvan. Här sveper vindarna från Gardasjön in och ger konstant svalka åt vinrankorna som växer på kullar och dalar vid foten av de pampiga Dolomiterna.

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva har en fruktig, aromatisk doft av päron, tropisk frukt och lite fat. Smaken är mycket fruktig med inslag av fat, gula päron, mango, kryddor och citrus. 60 % av vinet har lagrats i 6-8 månader på 225 liters ekfat och resterande har jäst på ståltank. Passar till smakrika rätter av fisk eller kyckling men även som apéritif eller sällskapsvin.
Mezzacorona Pinot Grigio Riserva
Producent: Mezzacorona
Importör: The Wine Agency
Ursprung: Italien
Artikelnummer: 2412
Alkoholhalt: 13 %
Volym: 750 ml
Pris: 99 kr
Visa mer om vinet

Copyright © 2020 Vinklubben, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar