Din nya bästis till höstens charkbricka! Alberto Paltrinieri även kallad Paltro av sina vänner kommer från Sorbara-området i Lambrusco och är tredje generationens vinodlare. Hans passion för området och de inhemska druvorsorterna har fått honom att utforska Lambruscos fulla potential. Idag omfattar egendomen 15 hektar och ligger belägen i anslutning till staden Sorbara, i provinsen Modena, i regionen Emilia Romagna. Att vinerna som delar hemvist med Parmeggiano Reggiano och Prosciutto di Parma passar otroligt bra till ost & chark är därmed ingen slump. Paltrinieri fokuserar på de inhemska druvsorterna lambrusco sorbara, lambrusco salamino och alluvialjordar med inslag av sand och krita mellan floderna, ger optimala förutsättningar för att producera Lambrusco av yttersta klass. Alberto Paltrinieri berättar: "When I finished my studies, my father asked me what I wanted to do in life.
My answer was that I wanted to keep alive the tradition of work that grandfather Achille had begun in 1926 and that he and my mother had been running for 40 years.
In 1998, with my wife Barbara, I started directing the winery, gambling on the production of the first mono-varietal Sorbara. Since then, I have managed and produced 17 hectares of vineyards in the historic area of the Cristo di Sorbara, the thinnest extension of land between the Secchia and the Panaro, the two rivers that embrace the province of Modena". "Sant`Agata från Lambrusco-mästarna Paltrinieri sjuder av röda syrliga bär, läskande syror, svalkande mineraler och framför allt; Italien!" Sofia Ander, Dryckeslistan 9 augusti 2020 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar