15 november 2019

Nyhet! Pinot Noir från Österrike, ekologisk och utan tillsatser! - vininformation

Pinot Noir från Österrike, ekologisk och utan tillsatser!

Nu är det premiär för den österrikiska familjeproducenten Meinklangs smakrika Pinot Noir. Producenten odlar enligt ekologiska och biodynamiska principer där Demeter är den striktaste certifieringen och en garant att vinet tillverkats enligt naturliga metoder.

Den inbjudande doften har inslag av jordgubbar, körsbär, hallon, örter och fat. Vinet är nyanserat och balanserat med frisk syra och ett långt elegant avslut. Meinklangs Pinot Noir lagras ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur. Vinet går bra att lagra upp till tre år men är tillgängligt redan idag. Årgång 2018 var en ovanligt gynnsam årgång som gav generösa och tillgängliga viner.

Meinklang är belägna i Burgenland, den näst största vinproducerande regionen i Österrike som gränsar till Ungern i öster. Den stora vattenytan av sjön Neusiedlersee bildar en värdefull temperaturzon. Drygt 2 000 soltimmar om året låter blå druvsorter som pinot noir, zweigelt, och blaufränkisch mogna till perfektion. De mineralrika vulkaniska jordarna är idealiska för vinstockarna.

Vinet har fått 90 poäng av Livets Goda, motsvarande "Stark Rekommendation"
Meinklang Pinot Noir 2018
Producent: Meinklang
Ursprung: Burgenland, Österrike
Druvsort: Pinot Noir
Årgång: 2018
Artikelnummer: 75093
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Pris: 129 kr
Importör: Fields Wine Company AB
Visa mer om vinet

Copyright © 2019 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar